PARKE ENDÜSTRİSİ

İzlence Formu

Ders Adı PARKE ENDÜSTRİSİ Kod OEMU9049
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TUNCER DİLİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ahşap yer döşemeleri ve parkelerle ilgili temel bilgilere sahip olmak, Parke üretim teknolojileri ve uygulamaları ile Parke fabrikalarının planlanması ve projelendirilmesi esaslarının ortaya konulması.

İçerik

Ahşap yer döşemeleri ve parkelerle ilgili temel kavramlar, Dünyada ve Türkiye’de ahşap parke endüstrisinin gelişimi, Parkelerde sınıflandırma ve genel özellikleri, Ahşap parke üretiminde kullanılabilecek ağaç türleri ve genel özellikleri, Parke üretim teknolojileri (masif parke, lamine parke, mozaik parke, ıslak zemin parkesi-deck vb.), Parke uygulamalarında kullanılan malzemeler ve ekipmanlar, Parke uygulama teknikleri (döşeme ve yüzey işlemleri), Parkelerde bakım ve onarım, Parkelerde görülen problemler, nedenleri ve alınabilecek tedbirler, Parke standardları, kalite kontrol esasları ve en çok uygulanan performans testleri, Parke fabrikalarının planlanması ve projelendirilmesi

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu İle Öğretim, Düz Anlatım

Kaynaklar

- DİLİK, T.,2009. Parke Endüstrisi Ders Notu, İ.Ü.Orman Fakültesi, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bahçeköy, İstanbul. - Yazara bağlı kalmaksızın Parke Endüstrisi ile ilgili yayınlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024