AHŞAP ENDÜSTRİSİNDE NANO TEKNOLOJİ UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı AHŞAP ENDÜSTRİSİNDE NANO TEKNOLOJİ UYGULAMALARI Kod OEMU9068
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ZEKİ CANDAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; nanobilim ve nanoteknolojinin temel kavramlarının öğretilmesi; nanoteknolojinin orman endüstrisi alanındaki uygulamalarının öğretilmesidir.

İçerik

Nanobilim ve Nanoteknolojinin Tanımı, Önemi ve Avantajları; Nanoteknolojinin Ülkemizdeki ve Dünyadaki Gelişim Süreci; Nanoteknolojinin İnovasyon Değeri ve Yaygın Etkisi; Nanoyapılar; Nanoyapıların İncelenmesinde Kullanılan Analiz Yöntemleri; Ahşap Malzemelerde Nanoteknoloji Uygulamaları; Ahşap Kompozit Malzemelerde Nanoteknoloji Uygulamaları; Termoset ve Termoplastik Polimerlerde Nanoteknoloji Uygulamaları; Parke ve Mobilya Endüstrisinde Nanoteknolojinin Uygulamaları; Biyomalzemelerde Nanoteknoloji Uygulamaları; Nanokompozitler; Nanobiyokompozitler; Malzemelerin Performans ve Kalite Özellikleri Üzerine Nanoteknolojinin Etkileri; Malzemelerin Hizmet Süresi Üzerine Nanoteknolojinin Etkileri; Nanomalzemelerin İnsan ve Çevre İle İlişkileri; Nanoteknolojinin Endüstriyel Uygulamaları

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Tartışma, Soru-cevap

Kaynaklar

CANDAN, Z. 2012. Ahşap Sandviç Panel ve Laminat Parke Üretiminde Nanopartikül Kullanımı ve Teknolojik Özellikler Üzerine Etkisi. Doktora Tezi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. JONES et al. 2005. Nanotechnology for the Forest Products Industry – Vision and Technology Roadmap. TAPPI Press, Atlanta, GA, USA.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024