ENDÜSTRİYEL YÜZEY İŞLEMLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ENDÜSTRİYEL YÜZEY İŞLEMLERİ Kod OEMU9047
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TUNCER DİLİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Endüstriyel yüzey işlemleri ile ilgili temel bilgilere sahip olmak, Ahşap yüzey işlem teknolojileri ile mobilya fabrikalarındaki uygulama esaslarının ortaya konulması.

İçerik

Ahşap levhalarda yüzey işlemi sistemleri, ahşap kaplamalı yüzeylerde doğal renginde yüzey işlemleri, ahşap kaplamalı yüzey işlemlerinde renklendirme işlemleri, lake boyama işlemleri, desen-baskı işlemleri, son kat cila ve parlatma işlemleri, katı kaplama malzemeleri ile yüzeylerin kaplanması, geniş yüzeylerin kaplanmasındaki iş akışında kullanılan makineler, ahşap kaplama levha ile kaplama işlemleri, parke ve pencerelerde yüzey işlemleri, yüzey işlemlerinin dayanıklılığı ve kalite kontrol, yüzey işlemi uygulamalarında çevre zararları ve alınacak önlemler.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu İle Öğretim, Düz Anlatım

Kaynaklar

1. KURTOĞLU, A. (2000): Ağaç Malzeme Yüzey İşlemleri, 1. cilt, Genel Bilgiler, İstanbul. 2. BÖHRE (1980): Industrielle Oberflaechenbehandlung von plattenförmigen Werkstoffen aus Holz. 3. HAYWARD, C.H. (1987): Staining and Polishing, London. 4. STROHHOFER, H. (1988): Neuzeitliche, Oberfaehenbehandlung des Holzes.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024