PEYZAJ MİMARLIĞINA GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı PEYZAJ MİMARLIĞINA GİRİŞ Kod PEMI1034
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TEVFİK HAKAN ALTINÇEKİÇ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Peyzaj Mimarlığının tanımı, kapsamı, diğer planlama, tasarım ve mühendislik dallarıyla ilişkisini ve değişik ölçeklerdeki çalışma alanlarını ortaya koymaktır.

İçerik

Peyzaj Tanımı, Çeşitleri,Peyzaj Mimarlığının Tanımı, Amacı ve Diğer Bilim Dallarıyla İlişkisi,Peyzaj Mimarlığının Çalışma Birimleri,Peyzaj Mimarlığının Kapsamı ve Çalışma Konuları,Kentsel Alanlardaki Çalışma Konuları,Kırsal Alanlardaki Çalışma Konuları,Peyzaj Sanatının Gelişimi,Peyzaj Planlamasının Genel Karakteri,Peyzaj Planlamasında İzlenecek Yöntemler,Açık Yeşil Alan Kavramları,Yeşil Alanlar ve Fonksiyonları,Rekreasyon Kavramı ve Çeşitleri,Peyzaj Ekolojisi,Çevresel Etki Değerlendirmesi

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, görsel materyal ile anlatım, ders notları.

Kaynaklar

● KORKUT, A.B., 1992: Peyzaj Mimarlığı, Hasat Yayıncılık, İstanbul. ● GÜLTEKİN, E., 1990: Peyzaj Mimarlığı. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi, Ders kitabı No: 53, Ofset ve Teksir Atölyesi, Adana. ● ALTUNKASA, F., 1989: Peyzaj Mimarlığı. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Yardımcı Ders kitabı No:19, Ofset ve Teksir Atölyesi, Adana. ● TANRIVERDİ, F., 1975: Peyzaj Mimarisi, A.Ü.Yayın No: 418, Ziraat Fakültesi Yayın No:196, Sevinç Matbaası, Ankara ● PAMAY,B., 1979: Park-Bahçe ve Peyzaj Mimarisi , İ.Ü. Yayın No: 2486, O.F. Yayın No: 264, Çeliker Matbaacılık Sanayi ve Tic. Koll. Şti. , İstanbul. ● LAURIE, M., 1976: An Introduction To Landscape Architecture. Deparment of Landscape Architecture, University of California, Berkeley.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024