AVRUPA BİRLİĞİ'NDE BÖLGESEL DENGESİZLİKLER VE DOĞU AVRUPA ÜLKELERİ İLE ADAY ÜLKELERİN AB'YE ENTEGRASYONU

İzlence Formu

Ders Adı AVRUPA BİRLİĞİ'NDE BÖLGESEL DENGESİZLİKLER VE DOĞU AVRUPA ÜLKELERİ İLE ADAY ÜLKELERİN AB'YE ENTEGRASYONU Kod ABVI9142
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÇİĞDEM BÖRKE TUNALI ÇAKIR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, Avrupa Birliği'nde mevcut bölgesel dengesizliklerin, bu dengesizlikleri gidermeye yönelik Avrupa Birliği politikalarının, Doğu Avrupa ülkeleri ve aday ülkelerin bölgesel dengesizlik sorunlarının ve bu ülkelerin Avrupa Birliği'ne entegrasyonunun ayrıntılı bir biçimde incelenmesidir.

İçerik

Bu ders Avrupa Birliği’nde bölgesel dengesizlikler, bölgesel dengesizliğe yönelik politikalar ve Doğu Avrupa ülkeleri ile aday ülkelerin Avrupa Birliği’ne entegrasyon sürecini içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, sunum, vaka çalışmaları

Kaynaklar

R. Baldwin and C. Wyplosz, The Economics of European Integration, McGraw Hill, 2004. J. Pelkmans, European Integration: Methods and Economic Analysis, 2nd ed. Prentice Hall, 2001. M.Artis, F Nixson (ed), The Economics of the European Union, 3rd ed. Oxford, 2001. N. Adams, J. Alden, N. Harris (ed), Regional Development and Spatial Planning in an Enlarged European Union, Routledge, 2016.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024