AVRUPA BİLRİĞİ'NE GİRİŞ KOŞULLARI

İzlence Formu

Ders Adı AVRUPA BİLRİĞİ'NE GİRİŞ KOŞULLARI Kod ABVI9130
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MEHMET HELVACI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Günümüz dünyasında farklı ülkeler, tek bir organizasyon çevresinde toplanarak milli kimliklerinden kimi noktalarda ödün vermek pahasına ekonomik, sosyal ve hukuki bir birlik oluşturmak suretiyle konumlarını yeniden belirlemektedir. Bu birliklerin en organize, büyük ve geniş çaplılarından olarak nitelenebilecek Avrupa Birliği'ne giriş bakımından birliğin mevzuatının özümsenmesi, mevzuatın öngördüğü kuralları yerine getirmekle birliğe giriş bakımından alınacak pozisyonun devletlerin hükümranlığı ile bağdaştırılması, giderek Türkiye özelinde konunun irdelenmesi ve eleştirel, bilgiye dayalı bir görüş kazandırılması dersin amacıdır.

İçerik

Avrupa Birliğinin genel olarak tanıtılması, Avrupa Birliğine giriş prosedürünün, koşullarının, müzakere süreci aşamalarının, bu süreçte yerine getirilmesi gereken yükümlülükler ile edinilen hakların öğrenilmesi, konuya ilişkin gri alanların aydınlatılması.

Öğretim Yöntemleri

En fazla 2 hafta süren konu anlatımının ardından dersin katılımcıları tarafından dersin içeriği ile ilgili olarak teklif edilen konular üzerinde yaptıkları araştırmaların, tüm katılımcılar önünde sunulması, konunun her katılımcı tarafından hukuki çerçevede tartışılması, olması gereken bakımından bir görüş oluşturulması için gerekli düşünsel çalışmanın kolektif şekilde yapılması.

Kaynaklar

Konu ile ilgili yayımlanmış bilimsel makaleler, monografiler ve elektronik ortamda veya basılı olarak iletilen her tür akademik yayın ve AB mevzuatı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024