STRATEJİK YETENEK YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı STRATEJİK YETENEK YÖNETİMİ Kod YSTR9013
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ESRA NEMLİ ÇALIŞKAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders öğrencilerin stratejik yetenek yönetimi alanındaki temel kavramları anlayarak insan sermayesinin potansiyelini maksimize etme ve yüksek performanslı bir kurum yaratma konusundaki becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. 21. Yüzyılın yoğun rekabet ortamında kurumların en önemli kaynağı olan insan kaynağının rekabette fark yaratacak şekilde yönetimine odaklanmaktadır.

İçerik

21.Yüzyılın Yoğun Rekabet Ortamında Stratejik Yetenek Yönetiminin Önemi ve Temel Kavramlar, Yeteneklerin Elde Edilmesi: Temin ve Seçim Süreçleri, Eğitim ve Geliştirme, Etkin Performans Yönetimi, Ödüllerin Yetenek Yönetimi ile İlişkilendirilmesi, Stratejik Yetenek Yönetiminde Liderlik ve Kültür

Öğretim Yöntemleri

Anlatım (%50), grup çalışması (%25), vaka çalışması (%25)

Kaynaklar

KAPLAN, Janice, Strategic Talent Development: DevelopandEngageAllYour People for Business Success, London: KoganPage, 2013. SILZER, Rob, DOWELL, Ben E.,(Editors), Strategy-DrivenTalent Management: A LeadershipImperative, San Fransisco: John WileyandSons, 2010. KEÇECİOĞLU, Tamer, İnsan Kaynakları Yönetimi Yoluyla Rekabetçi Avantaj Kazanmak, İstanbul: Hümanist Kitap Yayıncılık, 2012. ALTINÖZ, Mehmet , Yetenek Yönetimi, Ankara:Nobel Yayın Dağıtım, 2010. ATLI, Dinçer, Yetenek Yönetimi, İstanbul: Crea Yayınları, 2012.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024