İLİŞKİ YÖNETİMİ VE ÖYKÜLEME

İzlence Formu

Ders Adı İLİŞKİ YÖNETİMİ VE ÖYKÜLEME Kod KSIL7011
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEDA MENGÜ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İlişki yönetiminde öyküleme tekniklerinin kullanılması, öykülemede kullanılan kültürel, psikolojik öğelerin ele alınması ve öğrencilere ilişki yönetiminin kullanıldığı farklı alanlarda uygulamaların gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Değişimin çok hızla gerçekleştiği dünyada bireysel, kurumsal ve topluluksal olarak ayakta kalabilmek, kendi vizyonumuzu ve amaçlarımızı doğru bir şekilde aktarabilmek için kişiler arası iletişim ve halkla ilişkilerde çok önemli bir kullanım alanı sağlayan ilişki yönetimi konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. İlişki yönetimi iletişimin her alanında kullanılan hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için paydaş ya da kamularla nasıl bir ilişki inşa etmemiz gerektiğini anlamamıza yardımcı olmaktadır. Son zamanlarda çok daha sık kullanılmaya başlanan (storytelling) öyküleme kavramı ise neredeyse tüm iletişim alanında karşımıza çıkmaktadır. Bu ders kapsamında ilişki yönetiminde öyküleme tekniklerinin nasıl kullanıldığı, öykülemede kullanılan kültürel, psikolojik öğeler ele alınacak ve öğrencilere ilişki yönetiminin kullanıldığı farklı alanlarda uygulamalar gerçekleştirilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Konu ile ilgili literatür taramaları yapılır. Konu ile ilgili örnek analizler yapılır.

Kaynaklar

Walter Fisher, Anlatı Paradigmaları Jung, C. G. Arketipler Lefebvre, H. Gündelik Hayatın Eleştirisi Mengü, S. Editör. Storytelling in All Aspects Fromm, E. Rüyalar, Masallar ve Mitler İnal, A. Haberi Okumak. Yücel, Tahsin. Anlatı Yerlemleri. Aristo. Retorik Fisher, W. Anlatı Yerlemleri. Ong, W. Sözün Düşüşü ve Sözlü ve Yazılı KÜltür Barthes, R. Çağdaş Söylemler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024