BÖCEKLERDE DAVRANIŞ

İzlence Formu

Ders Adı BÖCEKLERDE DAVRANIŞ Kod ORMH7018
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. HACI HÜSEYİN CEBECİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yüksek üreme potansiyelleri ve uyum yetenekleri ile böcekler dünyadaki mevcut bitki materyalinin sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Zararlı böceklerin üreme ve gelişmelerine engel olmak için onları tanımak ve onlara karşı alınabilecek koruyucu önlemleri ve savaş yöntemlerini iyi saptamak gerekir. Bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmenin tek yolu böcek davranışlarının iyi bilinmesini gerektirmektedir.

İçerik

Davranış, bir organizmanın iç ya dış uyarılara karşı uyum amacıyla verdiği cevap olarak tanımlanabilir. Böceklerin yaşamını başarılı bir şekilde devam ettirebilmesi davranış mekanizmalarına bağlıdır. Orman alanlarında zarara neden olan böceklerle mücadelede böceklerin davranış mekanizmalarının bilinmesi oldukça önemli rol oynamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Görsel dökümanlarla destekli anlatım.

Kaynaklar

Atkins, M.D., 1980. Introduction to insect behavior. Macmillan Publishing Co., Inc. New York, London. VII+237 s. ISBN 0-02-304510-8. Çanakçıoğlu, H., Mol, T., 2001. Böceklerde Davranış.İstanbul Üniversitesi Yayın No. 4273, Fen Bilimleri Enstitüsü Yayın No: 11. XII+233 s. ISBN 975-04-602-6.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024