DEVLET ORMANLARINDA VERİLEN İZİNLER

İzlence Formu

Ders Adı DEVLET ORMANLARINDA VERİLEN İZİNLER Kod ORMH7059
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. OSMAN DEVRİM ELVAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Amaç, 6831 Sayılı Orman Kanunu ile verilen izinlerin hukuki gerekçelerini irdeleyerek bu izinlerin doğa ve ormanlara tahribini kamu yararı kavramı ile karşılaştırarak gerekliliğini veya önceliğinin ortaya konmasına çalışmaktır

İçerik

6831 Sayılı Orman Kanunu 16, 17, 18, ve 57. maddelerinde Devlet ormanlarında kamu yararı adına izinler alınmaktadır. Özellikle maden ve enerji izinleri konusunda zaman zaman kamu oyunun da hassas olduğu, orman ve çevre alanlarının tahribine neden olan bu izinlerin hukuki altyapısı gelişimi ve sonuçları üzerinde durulacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü, Görsel, Örnek olay üzerinde tartışma, Ödev hazırlama

Kaynaklar

6831 Sayılı Orman Kanunu, 16. 17 ve18. Madde Yönetmelikleri, 3213 Sayılı Maden Kanunu ve Yönetmelikleri, Anayasa Mahkemesi Kararları, Danıştay Kararları, İzin örnekleri, Ormanlardan Yararlanmanın Yasal Esasları (Coskun, A., Doktora Tezi, İÜ. Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999) Ormanlarda İşgal ve Faydalanma Suçu (Elvan, D., Doktora Tezi, İÜ. Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009), Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Arazilerin Değerlendirilmesi Konusunda Karşılaşılan Hukuki Sorunlar (Velioğlu,N., Doktora Tezi, İÜ. Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024