ORMAN KADASTRO HUKUKU

İzlence Formu

Ders Adı ORMAN KADASTRO HUKUKU Kod ORMH7056
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEDAT AYANOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan ve yaklaşık yetmiş yıldan beri sürdürüldüğü halde bir türlü tamamlanamayan orman kadastrosunu bütün yönleri ile inceleyerek bu sorunların çözümünde etkili olabilecek uzmanlar yetiştirmektir.

İçerik

Arazi Tanımı, Kadastro, Harita, Plan Kavramları,Türkiye'de Kadastro Faaliyetinin Tarihi Gelişimi, Genel Kadastro İlkeleri, Orman Kadastrosu, Tanımı, Kapsamı, Tarihsel Gelişimi, Orman Kadastro Komisyonları, Oluşumu, Görevleri ve Yetkileri, Vasıf Tayini ve Kadastro Haritalarının Tanzimi, Askı ve İlan İşlemleri, Tahdide İtiraz, Hak Düşürücü Süreler, Orman Kadastrosunun Kesinleşmesi ve Hukuki Sonuçları, Orman Kadastro İhtilafları, Tahdide İtiraz Davaları, Orman Sınırları Dışına Çıkarma işlemine İtiraz Davaları, Görevli ve Yetkili Mahkemeler ve Yargılama Usulü, Genel Kadastro-Orman Kadastrosu İlişkileri

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje ve sonunda sunum çalışması

Kaynaklar

Mantel,K.,1965. Forsliche Rechtslehre,Freiburg. DÜREN,A./YAZMAN,İ.,1965.Kaynakların Türk Medeni Kanunuda Tabi Olduğu Rejim,Ankara. ONAR,S.S.,1965. İdare Hukukunun Umumi Esasları,Cilt I, 1960. KÖPRÜLÜ,B.,1948. Türk Hukukunda Orman Mülkiyeti, Hukuk Fakültesi Mecmuası,Cilt XIV, sayı 3-4. GUYOT,F.,1968. Commentaire De La Loui Forestieres, Paris. MEYER,F.,1968. Legislation Et Politique Forestieres, Paris. GORDON,W.A.,19555. The Law Of Forestry, London. AYTUĞ,B.1978. Orman Tanımlaması ve bu Tanımlamada yer Alan Ağaç,Ağaççık ve Çalı Kavramları, I. Orman Kadastro Semineri,Ankara. KAYGANACIOĞLU,M. ve ark.,1976. Türk Orman Mevzuatı,Ankara. KURU,B., 1977. Orman Sınırlamasına İtiraz Davaları,Orman Hukuku Dergisi, sayı 1, Ankara. BAŞARAN,Ö./TUNCEL,F.,1987. Orman Kanunu,Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024