TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL YAPISI

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL YAPISI Kod KMYO7023
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MURAT ÖNDERMAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin toplumbilim ve ilişkili sosyal bilim disiplinlerinin yöntem, bilgi ve verilerinden de yararlanarak Türkiye’nin toplumsal yapısına ilişkin bilgileri kavramalarını ve ilişkili kavram ve terimleri çeşitli şekillerde kullanmak suretiyle kendi kelimeleriyle ifade etmelerini sağlamak.

İçerik

Türkiye'nin toplumsal ve kültürel yapısı disiplinler arası bir çerçevede ele alınır. Osmanlı döneminin toplumsal ve kültürel özellikleri, Cumhuriyet döneminin toplumsal ve kültürel özellikleriyle Türkiye'de siyaset ve toplum ilişkileri ve toplumsal katmanlaşma incelenir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, tartışma, soru-cevap.

Kaynaklar

-Emre Kongar, 21. Yüzyılda Türkiye, Remzi (2008) -Murat Belge, Osmanlı’da Kurumlar ve Kültür, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları (2008). -Nükhet Sirman, “Akrabalık, Siyaset ve Sevgi: Sömürge-Sonrası Koşullarda Namus: Türkiye Örneği” (2006). -Nur Vergin “Toplumsal Değişme ve Türkiye’de Aile”, TC Başbakanlık Aile Araştırmaları Kurumu, (1991). -Murat Önderman, “Türkiye’de Tekilci Kültür, Hukukilik ve Armağan Ekonomisi”, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Sayı 25 (2001). -Murat Önderman, Türkiye’de Devlet, Sosyal Kontrol ve Öznellik, Filiz (2007).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024