ÇEVRE YÖNETİMİ VE HUKUKU

İzlence Formu

Ders Adı ÇEVRE YÖNETİMİ VE HUKUKU Kod KMYO7103
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEVİM BUDAK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı dünyadaki ve ülkemizdeki çevresel meselelere dikkat çekmektir. Bu amaçla Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları Yüksek Lisans programı öğrencileri çevresel meselelere çözüm bulmak ve çevreyi yönetmek için yeterli siyasi, idari ve hukuki bilgi ile donatılacaklardır.

İçerik

Terminoloji edindirmeye yönelik kısa kavram tanımlamaları, çevrecilik ve çevreci akımların gelişimi,çevre kirlenmesi ve mücadele yöntemleri özel ve kamu sektöründe çevre yönetimi, Çevre hakkı ve Türkiye’de çevre hakkı ve hukukunun gelişimi, Çevresel sorumluluk türleri,uygulamadan ve yargı kararlarından örnekler.

Öğretim Yöntemleri

Konferans

Kaynaklar

Ruşen Keleş,Can Hamamcı: Çevre Politikası, İmge yay., Ankara, 2012 Çevre Sorunlarına Çağdaş Yaklaşımlar, Ed. Mehmet Marin; Uğur Yıldırım, Beta yayınları, İstanbul, 2004 Hasan Ertürk, "Çevre Politikası", Ekin Kitabevi, 2011 Ayşegül Mengi: "Çevre Koruma Yöneltileri, İlkeleri ve Araçları", Çağdaş Yerel Yönetimler Dergisi, 7(3) Temmuz 1998, s.65 İbrahim Kaboğlu: Çevre Hakkı, İmge yay., Ankara,1996 Süheyla Suzan Alıca, Kent, Çevre, Hukuk, Seçkin, 2013, Ankara Zerrin Toprak, Çevre Yönetimi ve Politikası, İzmir, 2003 Nükhet Turgut, Çevre Politikası ve Hukuku, İmaj, Ankara, 2008 Güney Dinç, Çevre ve İnsan, TBB, Ankara, 2008

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024