SEMİNER

İzlence Formu

Ders Adı SEMİNER Kod TYDE9022
Kredi 0 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 0
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. FAKİYE ÖZSOYSAL
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Ders kapsamında bir araştırma konusu altında veri toplama, değerlendirme, araştırma yöntemleri ve bunların model oyuna uygulanması amaçlanmaktadır.

İçerik

"Toplumsal Cinsiyet" merkezli araştırmalar yapılarak, metin ve performanslar incelenmektedir. Alımlama estetiği, postyapısalcılık ve postmodernizm, yapısöküm, yorumbilim çalışma alanı içindedir.

Öğretim Yöntemleri

Oyun metinleri ve performanslarda "Toplumsal Cinsiyetin" incelenmesiyle dramatik tasarım açısından yeni arayışlar oluşturmak.

Kaynaklar

M.Foucault- Seçme Yazılar 2 Ve 3, Ayrıntı Yay. Terry Eagleton, İdeoloji, Ayrıntı Yay Terry Eagleton, Wıllıam Shakespeare, Boğaziçi Ünv. Yay. Terry Eagleton- Edebiyat Kuramı, Ayrıntı Y. Berna Moran- Edebiyat Kuramları Ve Eleştiri, Cem Y. Madan Sarup- Postyapısalcılık Ve Postmodernizm, Ark Y. Louıs Althusser- İdeoloji Ve Devletin İdeolojik Aygıtları, İletişim Y. Zeynep Sayın- Kötülük, Tekilcilik, Postmodernizm, Mitos Y. Elızabeth Wrıght- Postmodern Brecht, Dost Kitabevi Fakiye Özsoysal- Tiyatro Metinlerinde Alımlama Ve Metin Stratejileri Nazan İpşiroğlu, Zehra İpşiroğlu, Alımlama Boyutları Ve Çeşitlemeler: Resim/ Yazın/ Tiyatro, Papirüs Yay. Plays: Haldun Taner, Ayışığında Şamata, Bilgi Yayınevi Melih Cevdet Anday-Müfettişler - Vasıf Öngören-Zengin Mutfağı, Mitos Boyut Y. Vasıf Öngören- Asiye Nasıl Kurtulur?, Mitos Boyut Y. Orhan Asena, Şili?de Av, Mitos Boyut Yay. Adalet Ağaoğlu, Çok Uzak Fazla Yakın, Yky Sevim Burak-İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar- Yapı Kredi Y. Sevim Burak- Sahibinin Sesi, Yapı Kredi Y. Tom Stoppard-Rosencrantz Ve Guildenstern Öldüler- Toplu Oyunları 1 Dost Kitabevi H.Müller- Hamlet Makinası ZEYNEP DİREK-"CİNSİYETLİ OLMAK", "BAŞKALIK DENEYİMİ" KATE MILLETT- “CİNSEL POLİTİKA” JOSEPHINE DONNOVAN- “FEMİNİST TEORİ” R.W.CONNELL- “TOPLUMSAL CİNSİYET VE İKTİDAR” FAKİYE ÖZSOYSAL- OYUNLARDA KADINLAR OYUNLAR LUCY KİRKWOOD- "ÖNCE BİR BOŞLUK OLDU KALP GİDİNCE, AMA ŞİMDİ İYİ" ESMERAY-"CADININ BOHÇASI","YIRTIK BOHÇA" NİLGÜN BAYRAKTAR-"İŞTE BÖYLE GÜZELİM" (OKUMA TİYATROSUNA ÖRNEK) ZEHRA İPŞİROĞLU- "LEYLA;LENA VE DİĞERLERİ" YEDİ- OKUMA TİYATROSUNA ÖRNEK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024