OYUNCULUK KURAMLARI

İzlence Formu

Ders Adı OYUNCULUK KURAMLARI Kod TEYD9016
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. İHSAN KEREM KARABOĞA
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Çağdaş tiyatro uygulamacılarının pratikleri üzerinden oyuncunun yaratıcılığı, farkındalığı ve mevcudiyeti konusundaki kuramsal alanı tartışmak ve özgün fikirler geliştirmek.

İçerik

Kendilerinden önce gelen tiyatro geleneğiyle bağlantısı içinde Robert Wilson, Tadashi Suzuki, Pina Bausch, Theodoros Terzopoulos, Arianne Mnouchkine gibi çağdaş tiyatro uygulayıcılarının görüşleri ve prodüksiyonlarını değerlendirmek. Çağdaş sahne ve oyunculuk yöntemlerini tartışmak.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Buluş Yoluyla Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması

Kaynaklar

1) ed. Alison Hodge, Twentieth Century Actor Training, Routledge 2) ed. Philip Zarilli, Acting Reconsidered, Routledge 3) ed. Nicole Potter, Movements for Actors, Allworth Press 4) Daniel Meyer-Dinkgrafe, Aproaches to Acting, Continuum 5)Adrian Kiernander, Ariane Mnouchkine and the Theatre du Soleil, Cambridge University Press 6)Arthur Holmberg, Robert Wilson,Cambridge University Press 7) Tadashi Suzuki, The Way of Acting, Theatre Communications Group 8) Theodoros Terzopoulos and the Attis Theatre, Agra Publications 9)Kerem Karaboğa, Oyunculuk Sanatında Yöntem ve Paradoks, Habitus Yayıncılık 10)Kerem Karaboğa, Tragedya ile Sınırları Aşmak-Theodoros Terzopoulos\\\'un Tiyatrosu, E Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024