KAMU YÖNETİMİNDE YENİ YÖNELİMLER

İzlence Formu

Ders Adı KAMU YÖNETİMİNDE YENİ YÖNELİMLER Kod KMYO7063
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ERTUĞRUL İBRAHİM KIZILKAYA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Devlet kavramı ve kapsamı,bürokratik paradigma ve yeni kamu yönetimi yaklaşlımında örgütlenme yapısı arasındaki farkı kavrar, paradigmatic değişmin idari boyutunu öğrenir. Devletin yapılanmasında ekonominin rolü, Kurumsal değişim ve iktisadi yapı, Kurumsal değişim ve iktisadi performans ve kurumsal değişim iktisadi yapı konularıyla kamu yönetimindeki paradigmatik değişimi teorik olarak kavrar, uygulamaya ilişkin sorunları çözer.

İçerik

İdari boyutla ilgili olarak, devlet kavramı ve kapsamı,bürokratik paradigma ve yeni kamu yönetimi yaklaşlımında örgütlenme yapısı konularına; ekonomik boyutla ilgili olarak, devletin yapılanmasında ekonominin rolü, kurumsal değişim ve iktisadi yapı, kurumsal değişim ve iktisadi performans ve kurumsal değişim iktisadi yapı konularına yer verilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Konferans

Kaynaklar

Zorunlu Okumalar: Abadan, N. (1959), Bürokrasi, İstanbul: yy. Weber, M. (2012), Bürokrasi ve Otorite, Ankara: Adres Yayınları. Hood, C. A Public Management for All Season, Public Administration Vol. 69 Spring 1991, p. 3-19 Tavsiye okumalar: Farazmand, A. (2009) Bureaucracy and Administration, London: C.R.C Press Vigoda, E. (2002) Public Administration, An Interdisciplinary Critical Analysis, Newyork: Marcel Dekker Cook B. (2007) Democracy and Administration Woodrow Wilson’s Ideas and the Challenges of Public Management John Hopkins University Press. OECD Report: After New Public Management, USA

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024