TEDARİK ZİNCİRİ STRATEJİLERİ

İzlence Formu

Ders Adı TEDARİK ZİNCİRİ STRATEJİLERİ Kod TZYO7026
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MURAT ERDAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Günümüzde uluslararası pazarlarda şirketler değil tedarik zincirleri rekabet etmektedir. Tedarik Zinciri Yönetimi dersinin amacı, bugünün ve geleceğin şiddetli rekabet ortamında başarının Tedarik Zinciri Yönetimi?nden geçtiğini vurgulamaktır. Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi İlkeleri dersinin de bir devamı olan derste öğrencilere sektörel tedarik zincir stratejileri ve uygulamaları hakkında pratiğe yönelik bilgiler verilerek bilgi ve becerileri artırılmaktadır.

İçerik

Tedarik zinciri yönetimi; tahminleme, satınalma, kaynak kullanımı, üretim planlama, akış ve süreç yönetimi, pazarlama, satış sonrası destek, hizmet, lojistik ve dolaylı olarak finans ve insan kaynakları yönetimi de dahil olmak üzere işletme bütününü ilgilendirmektedir. Ders kapsamında özellikle işletme tedarik stratejisinin belirlenmesi, tedarik zinciri tasarımı, planlama ve operasyon konuları incelenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Konferans

Kaynaklar

Murat Erdal, Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Yayımlanmamış Ders Notları 2010. Murat Erdal, Ömer Faruk Görçün, Özhan Görçün, Mehmet Saygılı, Entegre Lojistik Yönetimi, Beta Basım Yayım A.Ş, Eylül 2008. Murat Erdal, Metin Çancı, Lojistik Yönetimi, 3. Baskı, UTİKAD Yayını, İstanbul, 2008. ? Arjan J. Van Weele, Purchasing & Supply Chain Management, Analysis, Strategy, Planning and Practice, 4. Baskı, Thomson, London, 2005. ? Kenneth Lysons, Brian Farrington, Purchasing and Supply Chain Management, 7. Baskı, Prentice Hall, London, 2006. ? Joseph L. Cavinato, Anna E. Flynn, Ralph G. Kauffman, The Supply Management Handbook, 7. Baskı, McGraw-Hill, New York, 2006 Chopra, Sunil and Peter Meindl (2004).Supply Chain Management: Strategy,Planning, and Operations, Second edition, NJ: Pearson Prentice Hall.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024