AKIŞKAN YATAK TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı AKIŞKAN YATAK TEKNOLOJİSİ Kod TITE7019
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. EROL İNCE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Akışkan yatak ve akışkanlaştırma konusunda sağlam kimya mühendisliği bilgisi kazanmış, bu alanda bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyerek kendini sürekli yenileyebilen mühendisler yetiştirmek.

İçerik

Katı Parçacıkları, Akışkan Teması, Temel Akışkan Yatak Davranışı, Akışkan Sistemlerin Özellikleri, Katı Parçacıkların Fiziksel Özellikleri, Parçacıkların Akışkanlaşma Özelliklerine Göre Sınıflandırılması, Sıvı-Katı, Gaz-Sıvı ve Gaz-Sıvı-Katı Sistemlerinin Özellikleri, Akışkanlaşma Koşulları, Akışkanlaşma Tipleri, Basınç Düşüşü, Minimum Akışkanlaştırma Hızı, İki Faz Teorisi, Akışkan Yataktaki Kabarcıkların Özellikleri, Akışkan Yatağın Genişlemesi, Katıların Karışması, Sürüklenmesi ve Taşınması, Akışkan Yatakta Isı ve Kütle Aktarımı; Yataktan Yüzeye Isı Aktarımı, Yatak ile Dağıtıcı, Duvarlar, Daldırılmış Borular ya da Elemanlar Arasında Isı Aktarımı, Yatak Serbest Yüzeyi Üstündeki Yüzeylere Isı Aktarımı, Parçacıklar ile Gaz Arasında Isı ve Kütle Aktarımı, Basit Akışkan Yatakların Tasarımı Akışkan Yatak Tekniğinin Uygulamaları.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, projeksiyon sunumları, ödev vererek öğrenilen bilgilerin kullandırılması

Kaynaklar

C.K. Gupta, D. Sathiyamoorthy, Fluid Bed Technology in Materials Processing, CRC Press Inc., 1999 Wen-Ching Yang, Handbook of Fluidization and Fluid-Particle Systems, Marcel Dekker, Inc., 2003

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024