YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

İzlence Formu

Ders Adı YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Kod TITE7001
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. EROL İNCE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste, öğrencilerin yenilenebilir enerji kaynaklarını tanıma ve onlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma, ülkemiz ve dünyada yenilenebilir enerji kaynak kullanımı hakkında fikir sahibi olma, ülkemizde mevcut yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyeli ve şu andaki kullanım durumları, toplam enerji tüketimi içerisindeki payı ve ileriki zamanlarda hedeflenen toplam tüketim içerisindeki payları ve bu konuda yapılabilecek yatırım konuları hakkında bilgi edinmeleri hedeflenmektedir.

İçerik

Bu ders; Yenilenebilir Enerji Kaynakları olarak nitelendirilen Nükleer Enerji, Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Dalga Enerjisi, Gel-git Energisi, Doğal Gaz, Hidrolik Enerji, Jeotermal Enerji, Hidrojen Enerjisi, Bioyakıtlar (Biogaz, Biodizel, Bioetanol) konuları hakkında bilgi edinmeyi sağlar. Ayrıca kıyaslama yapabilme yetisi kazandırır ve gelecekte kullanılacak enerji teknolojilerini öğretir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, projeksiyon sunumları, ödev vererek öğrenilen bilgilerin kullandırılması

Kaynaklar

Alternative Energy, Neil Schlager, Jayne Weisblatt, 2006. Fundamentals of Renewable Energy Processes, Aldo V. Da Rosa, 2005. Handbook of Alternative Fuel Technologies, Sunggyu Lee, James G. Speight, Sudarshan K. Loyalka, 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024