YEREL BASIN VE SORUNLARI

İzlence Formu

Ders Adı YEREL BASIN VE SORUNLARI Kod GZCL9044
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SUAT GEZGİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı yerel basının tanımı yapılarak yaygın basında ayrıldığı noktalar belirlendikten sonra, çeşitli yerel gazetelerin incelenmesiyle yaygın ve yerel basın farkının açığa çıkarılması; sınıf mevcudiyetine göre oluşturulacak gruplar tarafından yerel gazetelerin biçimsel ve içeriksel açıdan tanıtılması ve yerel basının gerçek amacına hizmet edip etmediğinin sınıf içinde tartışılmasıdır.

İçerik

Yerel basının tanımı yapılarak yaygın basında ayrıldığı noktalar belirlendikten sonra, yerel basının özellikleri ve işlevleri konusu üzerinde durulacaktır. Çeşitli yerel gazetelerin incelenmesiyle yaygın ve yerel basın farkının açığa çıkarılması; sınıf mevcudiyetine göre oluşturulacak gruplar tarafından yerel gazetelerin biçimsel ve içeriksel açıdan tanıtılması ve yerel basının gerçek amacına hizmet edip etmediğinin sınıf içinde tartışılması. Ayrıca, Türkiyede yerel basının tarihsel süreçte geçirdiği aşamalara da değinildikten sonra, günümüz yerel basını ve sorunlarına ilişkin bilgi verilecek ve sorunlara çözüm önerileri üretilmeye çalışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım. Bilgisayar destekli görsel-işitsel ders materyali gösterimi .

Kaynaklar

Ed. Prof. Dr. Suat Gezgin, Türkiye,'de Yerel Basın, İÜ İletişim Fakültesi Yayınları, İstanbul, 2007 Prof. Dr. Atilla Girgin, Türkiye'de Yerel Basın, 3. baskı, Der Yayınları, İstanbul, 2009

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024