ORGANİK KİMYADA YAPISAL ANALİZLER

İzlence Formu

Ders Adı ORGANİK KİMYADA YAPISAL ANALİZLER Kod ORKI7001
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FATMA SERPİL GÖKSEL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bize ilişkin dünya ile organik kimyanın ilişkisini uygulama ile ispatlamak. Günümüzde kullanılan pek çok sentetik materyallerin nasıl hazırlandığını; kinin, aspirin, hormonlar, vitaminler gibi bazı maddelerin bilimsel keşiflerini, tarihsel bir sırada vermek. Çoğu ilacın biyolojik etki yollarının bilinmediğine dikkat çekerek, rastlantısal gözlemlerin örneklerinin (penisilin'in keşfi gibi) verilmesi.Kimyada keşfin devam eden bir süreç olduğunu ve daha iyi bir dünya için daha fazla bilimsel anlayışın temel olduğunu vurgulamak. Bilgisayar Destekli İlaç Tasarımı.

İçerik

Biyolojik moleküllerin orijinleri, hücrenin orijini, nükleik asitler ve protein sentezi. Asiklik bileşikler.İzosiklik bileşikler. Kükürtlü bileşikler, heterosikik bileşikler; fenol türevleri, üre türevleri, aminler. Diğer bazı önemli biyolojik aktiviteli sentetik maddeler.Bilgisayar destekli ilaç tasarımı.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, Küçük grup çalışması

Kaynaklar

1-Organic Molecules in Action M. Goodman and F. Morehouse, Gordon and Breach Science Publishers, 1973. 2-Biyolojik Aktviteli Organik Moleküller ve Onların Uygulamaları, Ders notu,F.Serpil Göksel,2004.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024