ÇAĞDAŞ FRANSIZ YAZARLARI

İzlence Formu

Ders Adı ÇAĞDAŞ FRANSIZ YAZARLARI Kod FRNS9036
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ARZU MEHLİKA KUNT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders çağdaş Fransız yazarların genel bir görünümü sunar ve öğrencinin doktora tez aşaması öncesi bilimsel altyapısının oluşturulmasını sağlar.

İçerik

Bu dersin amacı XX. yüzyılın ilk dönemlerinde ortaya çıkan modernist roman ve tiyatroyu dönemin felsefi, kültürel ve sosyal gelişmeleri ışığında tartışmak ve modern roman ve tiyatroyu analitik biçimde yorumlamaktır. Ayrıca, Batı yazınında ortaya çıkan edebiyat, sanat, dil, din, kültür, siyaset ve estetik değişim üzerinde etkili olan düşünce yapısı üzerine genel bir bakış edinilmesi amaçlanmaktadır. Estetik ve yazınsal bir akım olan Modernizmin roman ve tiyatro sanatındaki teknik ve izleksel değişimlere neden olan özellikleri Michel Butor, Alain Robbe-Grillet, Nathalie Sarraute ve Çağdaş Fransız Yazının Patrick Modiano, Albert Cohen, Michel Houellebecq, Jean-Claude Izzo, Annie Ernaux, Eric-Emmanuel Schmitt, Valère Novarina, Jean-Claude Grumberg gibi dönemin önemli yazarlarının yapıtları çerçevesinde incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, tartışma soru-cevap, grup çalışması

Kaynaklar

Brunel Patrick, La littérature française du XXe siècle, Paris, A.Colin, 2005. Brunel Pierre, La littérature française aujourd’hui , Paris, Vuibert 1997. Chartier Pierre, Introduction aux grandes théories du roman, Paris, Dunod 1990. Godard Roger, Itinéraires du roman contemporain, Paris, A.Colin 2006. Novarina Valère, Le théâtre des paroles, Paris, P.O.L, 2000. Mitterand Henri, Le discours du roman, Paris, PUF 1980. Robbe-Grillet Alain, Pour un nouveau roman, Paris, Gallimard, 1963. Ryngaert Jean-Pierre, Lire le théâtre contemporain, Paris, Dunod, 2003.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024