KABUK YAPI TEORİSİ

İzlence Formu

Ders Adı KABUK YAPI TEORİSİ Kod ISMU9001
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NAMIK KEMAL ÖZTORUN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Klasik kabuk teorisinin anlatılması.

İçerik

Klasik Kabuk teorisi. Eksenel simetrik kabuk yapı elemanları. Fleksibilite teorisi. Elastik zemine oturan kiriş ve eksenel simetrik silindirik duvar, çembersel kiriş, küresel kubbe, çembersel doğrusal ve açısal yay formülasyonları. Dört bilinmeyenli silindirik duvar formülasyonu. Yapı bileşenlerinin etkileşimi. Hiberbolik paraboloidler. Analitik çözüm ve tabloların kullanılması. Klasik kabuk teorisi ile çalışan bilgisayar programları ve kabuk yapı analizleri. Dış yükler ve ısı etkisi (üniform ve differansiyel ısı dağılımı) altında davranışı. Klasik kabuk teorisinin sonlu elemanlar yöntemi ile kıyaslanması ve avantajları.

Öğretim Yöntemleri

Uygulamalı anlatım tekniği uygulanmakta. Soru-cevap, tartışma ve ayrıca uygulama ile konuların pekiştirilmesi esas alınmaktadır. Konuya özel ara işlemleri gösterebilen bilgisayar programlarından yararlanılmaktadır.

Kaynaklar

Ders notu. Betonarme Kabuk Yapılar, prof. Dr. David P. Billington, Çağlayan Basımevi, 1975, Çevirenler: Doç. Dr. Hasan Karataş, Doç. Dr. Mustafa Pultar. Özel amaçlı bilgisayar programları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024