MOBİLYA ENDÜSTRİSİ

İzlence Formu

Ders Adı MOBİLYA ENDÜSTRİSİ Kod OREM4045
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TUNCER DİLİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türkiye ve dünyadaki mobilya endüstrisinin durumu hakkında bilgi sunmak, mobilya tesislerinin planlanmasında makine yerleşim planı, üretim planlanması ve yardımcı tesislerin düzenlenmesi ile ilgili bilgiler vermek; çeşitli mobilya tiplerinin üretim teknikleri hakkında her iş safhası için bilgiler sunmak; mobilyanın ambalajlanmasını ve taşınmasının önemini mobilyanın üretim aşamalarında ve son üründe kalitenin ve standartlara uymanın ehemmiyeti açıklanmaktadır.

İçerik

Türkiye de mobilya endüstrisinin genel durumu, mobilya tesislerinin planlanmasında genel esaslar, fiziksel planlama esasları ve uygulaması, mobilya endüstrisinde genel üretim tipleri, levha ürünlerinden kabin tipi mobilya üretimi, masif mobilya üretimi, tabakalı ağaç malzemeden mobilya üretimi, ratandan mobilya üretimi, mobilyacılıkta döşemecilik ve döşeme tekniği, mobilyanın ambalajlanması ve taşınması, mobilya endüstrisinde standardizasyon ve kalite esasları.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu İle Öğretim, Düz Anlatım

Kaynaklar

1. KURTOĞLU, A. (2005): Mobilya Endüstrisi ders notları. 2. ALBİN, R. Ve diğ. (1991): Grundlagen des Möbel- und Innenausbaus. DRW-Verlag Stuttgart. 3. SOİNE, H. (1995): Holzwerkstoffe, Herstellung und Verarbeitung, .Platten, Beschichtungsstoffe, Formteile, Türen, Möbel. DRW-Verlag, Stuttgart 4. GÜRAY,A. ve diğ. (1995): Ağaç İşleri- Mobilya Endüstrisinde Seri Üretim Hatları ve Doğrama Üretim Tekniği, Bizim Büro Basımevi, Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024