AHŞAP FİZİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı AHŞAP FİZİĞİ Kod OREM2016
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TÜRKER DÜNDAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ahşap malzemenin fiziksel özelliklerini öğretmek, fiziksel özelliklerin tespit edilme yöntemlerini öğretmek, ahşap malzemenin fiziksel özellikleri ile kimyasal, anatomik, mekanik vb. diğer özellikleri arasındaki etkileşimleri, bu özelliklerin ve etkileşimlerin ahşap malzemenin performansına etkilerinin kavranmasını sağlamak, fiziksel özellikler üzerine etkili olan faktörleri ve bu özelliklerin ahşap malzemenin hangi özelliklerini etkilediğini öğretmek, bu bilgileri kullanarak ahşap malzemenin üretim ve kullanımına dönük sonuçlar çıkararak yorum yapabilmesini sağlamaktır.

İçerik

Odunsu hücreler ve çeper yapısı,Odunda hacim-ağırlık ilişlileri,Odun-su ilişkileri,Su fiziği,Sorpsiyon, Çalışma (Daralma ve Genişleme),Permeabilite, Termik,akustik,elektriksel özellikler

Öğretim Yöntemleri

Sözlü ve Görsel sunum,Soru-cevap,Yorum-tartışma,ödev

Kaynaklar

Bozkurt, A.Y., Göker, Y., 1987: Fiziksel ve Mekanik Ağaç Teknolojisi. İ.Ü. Orman Fakültesi Yayın No: 388. Berkel, A., 1970: Ağaç Malzeme Teknolojisi. İ.Ü.Orman Fakültesi Yayın No: 147. Brown, H.P., Panshin, A.J., Forsaith, C.C., 1952: Textbook of Wood Technology. McGraw-Hill Book Company, INC. Kollmann F.F.P., Cote, W.A., 1968: Principles of Wood Science and Technology I Aolid Wood. Springer-Verlag.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024