FURNITURE AND JOINERY CONSTRUCTIONS

İzlence Formu

Ders Adı FURNITURE AND JOINERY CONSTRUCTIONS Kod OREM3015
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi EMİNE SEDA ERDİNLER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ağaç malzemeden konstrüksiyonların biçimlendirme esasları, etkileyen faktörler, mekan ?mobilya ilişkileri, mobilya-kullanıcı ilişkisi, konut eylemlerine ait mekanlar ve mobilyaları, mekanların düzenlenmesi, mobilya tasarımını etkileyen faktörler, mobilya tasarım elemanları, tasarımın Türkiye?deki durumu, modüler mobilya tasarımı, teknik model geliştirme, mobilyaların tarihi gelişimi ve sınıflandırılması, mobilya üretiminde kullanılan malzemeler ve birleştirme şekilleri hakkında bilgi sahibi olmak.

İçerik

Ahşap konstrüksiyonlarda göz önünde tutulacak hususlar, konut eylemleri, mekanları ve mobilyaları, mobilya tasarımı ve elemanları ile ilgili genel bilgiler, mobilyaların sınıflandırılması ve tarihi gelişimi, mobilya ve yapı elemanı (kapı-pencere) üretiminde kullanılan malzemelerin tanıtımı, yardımcı malzemeler, ağaç malzeme birleştirme şekilleri, ağaç malzeme ve mobilya konstrüksiyonları, Konstrüksiyonlarda standardizasyon ve kalite özellikleri.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu İle Öğretim, Düz Anlatım, proje Çalışması

Kaynaklar

1. KURTOĞLU, A. (2005): Mobilya ve Ahşap Konstrüksiyonları ders notları. 2. ALBİN, R. ve diğ. (1991): Grundlagen des Möbel- und Innenausbaus. DRW-Verlag Stuttgart. 3. SOİNE, H. (1995): Holzwerkstoffe, Herstellung und Verarbeitung, .Platten, Beschichtungsstoffe, Formteile, Türen, Möbel. DRW-Verlag, Stuttgart 4. ZORLU, İ. (1978): Ağaç İşleri Konstrüksiyon Bilgisi Temel Ders Kitabı. İstanbul, 1998.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024