Ders Adı | KURUTMA VE BUHARLAMA TEKNİĞİ | Kod | OREM3031 |
Kredi | 3 | AKTS | 5 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 2 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. ÖNER ÜNSAL |
Dersin Veriliş Türü | |||
Kurutmanın tanımı ve önemi-odunun yapısı-ağaç malzemenin rutubeti ve ölçülmesi-odun içerisinde suyun hareketi-ağaç malzemenin fiziksel özellikleri- kurutma bakımından bazı önemli kavramlar-kurutma teknolojisi-teknik kurutma yöntemleri-doğal kurutma-kurutma kusurları ve önleme çareleri-kurutma fırınları-kurutma süreleri-kerestenin buharlanması
Kurutmanın tanımı ve önemi-odunun yapısı-ağaç malzemenin rutubeti ve ölçülmesi-odun içerisinde suyun hareketi-ağaç malzemenin fiziksel özellikleri- kurutma bakımından bazı önemli kavramlar-kurutma teknolojisi-teknik kurutma yöntemleri-doğal kurutma-kurutma kusurları ve önleme çareleri-kurutma fırınları-kurutma süreleri-kerestenin buharlanması
Düz Anlatım, sunuş yoluyla anlatım, Tartışma, Soru-cevap, CD ve DVD li sunum, internet üzerinden sunum, teknik gezi, proje, ödev
Kantay, R., 1993: Kereste kurutma va buharlama, Ormancılık eğitim ve kültür vakfı, yayın no:6 Burdurlu, E.,1995: Kereste Endüstrisi ve Kurutma, H.Ü.MTYO, Ağaç İşleri End. Mühendisliği