KURUTMA VE BUHARLAMA TEKNİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı KURUTMA VE BUHARLAMA TEKNİĞİ Kod OREM3031
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÖNER ÜNSAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kurutmanın tanımı ve önemi-odunun yapısı-ağaç malzemenin rutubeti ve ölçülmesi-odun içerisinde suyun hareketi-ağaç malzemenin fiziksel özellikleri- kurutma bakımından bazı önemli kavramlar-kurutma teknolojisi-teknik kurutma yöntemleri-doğal kurutma-kurutma kusurları ve önleme çareleri-kurutma fırınları-kurutma süreleri-kerestenin buharlanması

İçerik

Kurutmanın tanımı ve önemi-odunun yapısı-ağaç malzemenin rutubeti ve ölçülmesi-odun içerisinde suyun hareketi-ağaç malzemenin fiziksel özellikleri- kurutma bakımından bazı önemli kavramlar-kurutma teknolojisi-teknik kurutma yöntemleri-doğal kurutma-kurutma kusurları ve önleme çareleri-kurutma fırınları-kurutma süreleri-kerestenin buharlanması

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, sunuş yoluyla anlatım, Tartışma, Soru-cevap, CD ve DVD li sunum, internet üzerinden sunum, teknik gezi, proje, ödev

Kaynaklar

Kantay, R., 1993: Kereste kurutma va buharlama, Ormancılık eğitim ve kültür vakfı, yayın no:6 Burdurlu, E.,1995: Kereste Endüstrisi ve Kurutma, H.Ü.MTYO, Ağaç İşleri End. Mühendisliği

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024