WOOD DESTROYING PESTS

İzlence Formu

Ders Adı WOOD DESTROYING PESTS Kod OREM2022
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. SAİP NAMİ KARTAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Odun tahribatçısı etkenler, odun ve odun esaslı malzemelerde böcek zararının belirlenmesi ve ahşap korumada kullanılan insektisitler ve uygulama esasları ve karantina uygulamaları konusunda bilgi edindirmektir.

İçerik

Odunda degradasyon tipleri, odun zararlısı böceklerden kaynaklanan tahribat ve temel odun anatomisi ile ilişkileri; odunun biyolojik dayanıklılığı; Organizmaların sınıflandırılması; Odun zararlıları ile ilgili kavramlar ve terminoloji; Böcek tahribatıyla ilişkili olarak odunun strüktürel, kimyasal ve fiziksel özellikleri; Odun zararlısı böcekler; Odun tahripçisi deniz zararlıları; Odun ve odun esaslı malzemelerde tahribatın belirlenmesi ve kullanılan metodlar; Odun korumada kullanılan insektisitler ve uygulama esasları; İnsektisitlerin biyokimyasal etki mekanizmaları ve laboratuvar esaslı böceklere karşı dayanıklılık testleri; Kimyasal olmayan ahşap koruma metotları; Fumigasyon ve fumigasyon uygulamaları; Fumigant maddelerin tanıtılması; Ağaç malzemede zararlı organizmaların eliminasyonu için uygulanan diğer metodlar, Odun zararlısı böceklere yönelik karantina uygulamaları

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim; Tartışma ve değerlendirme

Kaynaklar

Ahşap Konservasyonu Ders Kitabı (Erdin, N. 2009) Emprenye Tekniği Ders Kitabı (Bozkurt, A.Y., Göker, Y. ve Erdin, N, 1993) Wood Microbiology Decay and Its Prevention (Zabel, R. A. ve Morrell, J. J.,1992) Wood Decay, Pests and Protection (Eaton, R. A. ve Hale, M. D. C., 1993)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024