GENERAL PHYSICS I

İzlence Formu

Ders Adı GENERAL PHYSICS I Kod OREM1105
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Temel fizik kavramlarının ve prensiplerinin öğrenciye detaylı olarak anlatılması. Fizik ve ilgili diğer bilim dallarındaki genel bilgiyi kazandırmak amacı ile pratik yaklaşımların gösterilmesi. Öğrenciye temel doğa yasalarını ve olaylarını gözleyebilecek ve anlayabilecek beceriyi kazandırmak. Öğrenciye deney yolu ile bilgi edinme ve kuramsal bilgiden deneysel uygulamalara geçiş becerisini kazandırmak.

İçerik

Fizik ve Ölçme, Vektörler, Bir Boyutta Hareket, İki Boyutta Hareket, Hareket Kanunları, Dairesel Hareket ve Newton Kanunlarının Diğer Uygulamaları, İş ve Kinetik Enerji, Potansiyel Enerji ve Enerjinin Korunumu, Doğrusal Momentum ve Çarpışmalar, Katı Cismin Sabit Bir Eksen Etrafında Dönmesi, Yuvarlanma Hareketi ve Açısal Momentum, Statik Denge ve Esneklik, Titreşim Hareketi, Evrensel Çekim Kanunu

Öğretim Yöntemleri

Öğretmen merkezli yöntem (Tahtada yazılı anlatım)

Kaynaklar

1. Fiziğin Temelleri Cilt II, David Halliday, Robert Resnick, Çeviri: Cengiz Yalcin, Arkadaş Yayınları 2. Üniversite Fiziği Cilt II, Young and Freedman, Çeviri: Hilmi Ünlü, Ahmet T. Giz, Mahmud Ö. Hortaçsu, Nazmi Postacıoğlu, Selçuk Aktürk, Pearson Education Publishing Ltd. 3. Fen ve Mühendislk için Fizik Cilt II, R. A. Serway, Çeviri Editörü: Kemal Çolakoğlu, Palme Yayıncılık.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024