TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

İzlence Formu

Ders Adı TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI Kod OREM1003
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bilgisayar okur yazarı olabilmek için Bilişim sistemleri hakkında temel bilgiler verilerek işletim sistemi ve ofis uygulama programlarının (MS Word, Excel, PowerPoint, Access) temel seviyede kullanım becerilerini vermektir.

İçerik

Bilgiye ulaşma yöntem ve tekniklerinin incelenmesi ve bunların kullanım becerisinin kazanılması “Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı” kapsamındadır. Bilgi, Bilişim, Bilgisayar, Teknolojik Gelişim gibi bilgi teknolojilerine yönelik temel kavramlar, mesleki kavram ve uygulamalar, programlama dilleri ile güncel yazılım (Windows,Word, Excel, Power Point, Access, gibi…) uygulamaları temel ders içeriğini oluşturmaktadır..

Öğretim Yöntemleri

Sunuş, bilgisayar başında uygulama, ödev projesi hazırlama

Kaynaklar

KOÇ, K.H., 2010: Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Ders Notları, İ.Ü.Orman Fakültesi, OEM Bölümü, Ders Notları, Yayınlanmamış, İstanbul, Şubat 2010 John Pierce, 2009: Enine Boyuna Microsoft Office 2007 ,, Arkadaş Yayınevi Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Ömer Bağcı- İsmail Sarı, Seçkin Yayıncılık, 2008 basım, 736 sf. Yeni Başlayanlar İçin Bilgisayar, Zeydin PALA, TÜRKMEN Kitabevi, 2008 Basım İnternet ortamındaki güncel yayınlar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024