TATLISU BALIKLARI ÜRETİMİNDE YENİ TÜRLER

İzlence Formu

Ders Adı TATLISU BALIKLARI ÜRETİMİNDE YENİ TÜRLER Kod SUYE7003
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. DEVRİM MEMİŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, Yaygın olarak üretimi yapılan alabalıklar yerine tatlı sularımızda yaşayan turna, kadife balığı ve yayın balığı, sudak gibi birçok ekonomik alternatif türlerin üretimi ile ilgili bilgi vermek, yapay koşullarda üretilebilecek ekonomik türlerin iç su balıkları üretimine kazandırılması, anaç yetiştirilmesi, larva üretimi, larva besleme ve pazar aşamasına ulaştırma gibi yetiştiricilik konularında bilimsel araştırmaları geliştirmektir.

İçerik

Yaygın olarak üretimi yapılan alabalıklar yerine tatlı sularımızda yaşayan turna, kadife balığı ve yayın balığı, sudak gibi birçok ekonomik alternatif türlerin üretimi geliştirilmelidir. Bu derste, yapay koşullarda üretilebilecek ekonomik türlerin iç su balıkları üretimine kazandırılması, anaç yetiştirilmesi, larva üretimi, larva besleme ve pazar aşamasına ulaştırma gibi birçok konu ve bilimsel araştırmaları Avrupada ve Dünyada yapılan benzer çalışmalar araştırılıp irdelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Power Point sunumlar ile teorik ders anlatımı, sunumlar hazırlayarak öğrencinin ödevleri anlatması

Kaynaklar

İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Ferhat Çağıltay, Nobel Yayın Evi İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Cilt I. ve II, Mehmet Salih Çelikkale, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri ve Teknik Yüksek Okulu, Trabzon

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024