STRATEJİK YÖNETİM

İzlence Formu

Ders Adı STRATEJİK YÖNETİM Kod ISLE3137
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ESRA NEMLİ ÇALIŞKAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Stratejik yönetimin temel yapısı ve strateji oluşturma süreci ile ilgili genel bir fikri olan, stratejileri etkileyen çeşitli çevresel faktörlerle ilgili bilince sahip olan, işletmenin amaçlarını gerçekleştirebilmesi için stratejiler geliştirebilen, strateji takımının etkili bir bir üyesi olabilmek için gerekli yeteneklere sahip olabilen öğrenciler yetiştirmektir.

İçerik

Strateji ve ilgili temel kavramlar, stratejik yönetim süreci ve unsurları, dış çevre analizi, işletme analizi, çevre unsurlarının ölçülmesi ve durum belirleme matrisleri, stratejik yönlendirme- vizyon-misyon, temel stratejiler ve alt grupları, üst yönetim stratejileri: kurumsal stratejiler, iş-yönetim stratejileri: rekabet stratejileri, fonksiyonel stratejiler, stratejilerin uygulanması: liderlik, stratejilerin uygulanması: örgüt yapısı, stratejilerin uygulanması: kurum kültürü, stratejik kontrol.

Öğretim Yöntemleri

Konferans,kısa sınav ve (dönem ödevi) proje

Kaynaklar

Ülgen Hayri, Mirze, Kadri; Stratejik Yönetim, 5. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2010. Eren, Erol; Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası, 6. Baskı, İstanbul: Beta Yayınları, Eylül 2002.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024