ELEKTRONİK İŞ

İzlence Formu

Ders Adı ELEKTRONİK İŞ Kod ISLE2110
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ZÜMRÜT SATI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bilgisayar, internet ve iletişim teknolojilerinin kullanıldığı elektronik pazar yapısı içerisindeki yeni işletmecilik anlayış ve uygulamalarını incelemektir. Bu çerçevede; ağ ekonomisi, elektronik ticaret, e-dönüşüm, e-iş modelleri, web sitesi kurulması ve yönetimi, internette pazarlama uygulamaları, tedarik-işletme-dağıtım zinciri yapısı içindeki üyelerin üstlendikleri yeni roller, lojistik yönetimi ve hızla değişen tüketici profilinin analiziyle elektronik ortamda rekabetçi avantajın elde edilmesine yönelik tüm unsurların değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Bilgisayar, iletişim ve internet teknolojilerindeki gelişmeler, yönetim bilişim sistemleri kavramı, temel bileşenleri, örgüt içindeki rolü, e-iş kavramı, yapısı, işleyişi, modelleri ve stratejileri, karar destek sistemleri, internette güvenlik ve ahlaki sorunlar

Öğretim Yöntemleri

Konferans (%60), sınıf içi uygulama – vaka çalışması (% 25), haftalık ev ödevleri (% 5)ve Dönem ödevi kapsamında saha araştırması ve grup çalışması (% 10).

Kaynaklar

•Akar, Erkan; Cantürk Kayahan, Elektronik Ticaret ve Elektronik İş: Uygulamalar, Modeller, Stratejiler, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, Ekim 2007. •Olcay, Dilek; E-Ticaretin Temelleri, Pusula Yayıncılık, İstanbul, Mayıs 2006. •Özmen, Şule; Ağ Ekonomisinde Yeni Ticaret Yolu: E-Ticaret, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Yayın No:32, İstanbul, Temmuz 2009.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024