ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK Kod ISLE4162
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SELİM YAZICI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, globalleşme çerçevesinde genişleyen işletmecilik faaliyetleri hakkında bilgi vermek, uluslararası işletmecilik çevresini tanıtmak, işletmelerin uluslararasılaşma nedenleri ve uluslararası pazarlara giriş yöntemlerini açıklamak, çokuluslu şirket yapıları ve uluslararası yönetim faaliyetlerini açıklamaktır.

İçerik

Uluslararası işletmecilik, işletmelerin, uluslararasılaşma nedenlerini, sürecini ve uluslararasılaşma faaliyetlerini ve aynı zamanda uluslararası şirketlerin yapı ve işleyişlerini inceleyen bir derstir.

Öğretim Yöntemleri

Konferans, ödev, proje (dönem ödevi) ve sunum

Kaynaklar

MUTLU, Esin Can, Uluslararası İşletmecilik: Teori ve Uygulama, İstanbul: Beta Yayınları, 2008. YÜKSEL, Öznur, Uluslararası İşletme Yönetimi, Ankara: Gazi Yayınları, 1999. CENGİZ, Emrah, ve diğerleri, Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri, İstanbul: Beta Yayınları, 2007. BALL, Donald A., et.al., International Business: The Challenge of Global Competition, 9th. Ed., Boston: Irwin, 2004. CZINKOTA, Michael R., RONKAINEN, Ilkka A., MOFFETT, Michael H., Fundamentals of International Business, Canada: South-Western, 2004. DANIELS, John D., RADEBAUGH, Lee H., SULLIVAN, Daniel P., International Business: Environments and Operations, 10th. Ed., New Jersey: Prentice Hall, 2004. RUGMAN, Alan M., HODGETTS, Richard M., International Business, 3rd. Ed., London: Prentice Hall, 2003. SHENKAR, Oded, LUO, Yadong, International Business, New Jersey: Wiley, 2004.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024