NEW MANAGEMENT APPROACHES AND TECHNIQUES

İzlence Formu

Ders Adı NEW MANAGEMENT APPROACHES AND TECHNIQUES Kod KAYO4263
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÖZLEM ARACI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; (1) Yeni yönetim yaklaşımları ile uygulamalar arasında ilişki kurmak (2) “Yönetim, organizasyon ve çevre” ilişkisini değerlendirmek (3) Değişimi yönetmenin kritik önemini anlamak (4) Globalleşme ile birlikte yaşanan dönüşüme uyum sağlama alternatifleri üretmek

İçerik

Yönetim, organizasyon ve çevre arasındaki ilişki açıklanacaktır. Yeni yönetim yaklaşımlarının sonucu olarak doğan “değişim” sürecinin nasıl yönetileceği, değişime direnç karşısında nasıl stratejiler geliştirileceği, organizasyonun yapı, süreç ve kültürü ile değişime nasıl hazırlanacağı konusunda bilgiler verilecektir. Güç ve politika, etkin iletişim, farklılıkların yönetimi, karar verme, liderlik konuları yeni yönetim yaklaşımları çerçevesinde incelenecektir. Globalleşme ile birlikte bilgi teknolojilerinin artan önemi, etkileri ve bu dönüşüme uyum sağlama konusu incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Dersin içeriğine dahil edilen konuların anlatımı örnek olay analizleri, tartışma soruları ve ödevler ile desteklenecek ve öğrencilerin derse katılımı sağlanacaktır. Öğrenciler ayrıca dönem projesi olarak seçtikleri bir kamu kurumunda tecrübe edilen bir değişimin nasıl yönetildiğini, uygulamadaki örneklerini içerecek şekilde bir sunum hazırlayarak, sunacaklardır.

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024