PUBLIC ADMINISTRATION

İzlence Formu

Ders Adı PUBLIC ADMINISTRATION Kod KAYO2274
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÖZLEM ARACI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; (1) Öğrencilerin kamu yönetimini bütün olarak anlamalarını sağlamak ve kamu kurumlarının başarısında kamu yöneticilerinin rolü konusundaki farkındalıklarını artırmak (2) Öğrencilerin kamu yönetimindeki yönetsel araçlar ve uygulamalardan faydalanarak farklı çözüm alternatifleri üretebilme kapasitelerini artırmak (3) Öğrencilerin yeni yaklaşımların bilgi ve uygulamaları ile kamu amaçlarını ilişkilendirmelerini sağlamak

İçerik

Bu derste, kamu yönetimi ile ilgili temel kavramların açıklanmasının ardından kamu yönetim düşüncesinin gelişimi, kamu yönetimi ile işletme yönetimi karşılaştırması, kamu yönetimindeki yeni yaklaşımlar ele alınacaktır. Türkiye’nin kamu yönetim yapısı kapsamlı şekilde incelenecektir. Kamu sektöründe politika, bütçe, personel yönetimi, liderlik, performans yönetimi, denetim bu derse dahil edilen diğer konulardır.

Öğretim Yöntemleri

Bu ders konular anlatılarak ve tartışma soruları çerçevesinde öğretilecektir. Bilgi aktarımı ve interaktif tartışmalar konuların pekiştirilmesini sağlayacaktır. Öğrenciler tartışmalara katılacaktır.

Kaynaklar

1. Shafritz, J.M., Russell E.W., Borick J.P., Hyde A.C. (2017), Introducing Public Administration, 9 th ed. Routledge. 2. Van Wart V. (2017), Leadership in Public Organizations, 3rd ed. Routledge. 3. Poister T.H., Aristigueta M.P., Hall J.L., (2015), Managing and Measuring Performance in Public and Non-Profit Organizations: An Integrated Approach, 2nd ed., Jossey Bass. 4. Eryılmaz B. (2016), Kamu Yönetimi: Düşünceler, Yapılar, Fonksiyonlar, Politikalar, Umuttepe Yayınları. 5. Kapucu N., Palabıyık H., (2008), «Turkish Public Administration: From Tradition to the Modern Age», Ankara, USAK Publications.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024