MİKRO İKTİSAT

İzlence Formu

Ders Adı MİKRO İKTİSAT Kod KAYO2100
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MEHMET AKİF İÇKE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Faktör sahiplerinin, firmaların ve tüketicilerin mal, hizmet ve faktör piyasalarındaki ekonomik kararlarını analiz etme yeteneği kazandırmak.

İçerik

Mikro iktisadın tanımı, yöntemi ve amacı, tüketici davranışları ve talep teorisi, eş fayda analizi, esneklik kavramı ve türleri, üretim ve maliyet teorisi, eşürün analizi, talep-arz ve piyasa dengesi, piyasa türleri ve firma davranışları teorisi, tam ve eksik rekabet piyasalarında kısa ve uzun dönem firma dengesi, faktör piyasası, genel denge.

Öğretim Yöntemleri

Konferans,kısasınav

Kaynaklar

Orhan Türkay, Mikro İktisat, İmaj Yayıncılık, 2007. Erdal Ünsal, Mikro İktisat, İmaj Yayıncılık, 2007. Zeynel Dinler, Mikro Ekonomi, Ekin, 2009. Tümay Ertek, Mikroekonomi Teorisi, Beta, 2009. İsmail Bulmuş, Çözümlü Mikroiktisat Problemleri, Okutman Yayıncılık, 2008. İsmail Bulmuş, Mikro İktisat , Okutman Yayıncılık, 2008 Alpha C. Chiang, Matematiksel İktisadın Temel Yöntemleri, Gazi Kitabevi, 2005. Selçuk Akçay, Çözümlü İleri Mikro İktisat Soruları, Nobel, 2007. Zekai Özdemir, Uygulamalı Mikro İktisadi Analiz, Der Yayınları, 2003. Targan Ünal, Kadir Tuna, Mikroekonomik Analiz, Gücel Akademi, 2005. İlker Parasız, Mikro İktisat Problemleri ve Çözümleri, Ezgi Kitabevi, 2002. Hal R. Varian, Intermediate Microeconomics, W.W. Norton & Company, 2009.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024