TOPLUM BİLİM

İzlence Formu

Ders Adı TOPLUM BİLİM Kod KAYO1005
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MURAT ÖNDERMAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, bir yandan modern topluma dair teorik yaklaşımlarla öğrenciyi tanıştırmak, diğer yandan da çağdaş toplumsal olguları bilimsel olarak analiz edebilmenin metodolojik araçlarını öğrenmelerini sağlamaktır.

İçerik

Sosyolojiye giriş niteliğindeki dersin amacı, konunun çevresi, teorik yaklaşımlar, çalışma alanı ve farklı yaklaşımların incelenmesidir. derste neolitik çağlardan post modern çağa insan toplumlarının geçirdiği dönüşüm arka planda tutularak toplumun evrimi gözden geçirilecek ve modern toplumların analizine odaklanılacaktır. Derste modern toplumu ortaya çıkaran koşullar ve modernitenin kurucu unsurları derinlemesine analiz edilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Konferans, Dönem Ödevi/Projesi

Kaynaklar

1.Giddens, A. 2008, Sosyoloji, Kırmızı Yayınevi 2.Giddens, A. 2001, Siyaset Sosyoloji ve Toplumsal Teori, Metis Yayınevi 3.Göker E., Yegin, G. 2008, Ocak ve Zanaat, İletişim Yayınları. 4.Kıray, M. 2001, Toplumsal Yapı, Toplumsal Değişme, Bağlam Yayınevi 5.Mills, C.W. 2000, Toplumbilimsel Düşün, Der yayınları. 6.Sennett, R. 2007, Karakter Aşınması, Ayrıntı yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024