ACADEMIC WRITING II

İzlence Formu

Ders Adı ACADEMIC WRITING II Kod SBUB2014
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. SÜLEYMAN GÜDER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Farklı okuma ve yazma stratejilerini kullanma; bir metne hızlıca göz atarak ana fikrini anlama, hızlıca okuyup aranan bilgiye ulaşma, gerçek ve kanıyı birbirinden ayırma, ana fikir ile ayrıntıyı ayırt etme, metinde açıkça belirtilmemiş bilgileri çıkarımlar yoluyla kavrama, sözcüklerin anlamlarını tahmin etme, metin ile ilgili açık uçlu soruları yanıtlama ve tartışma, hedef sözcük grubundaki sözcükleri doğru telaffuz edebilme ve cümle içerisinde kullanabilme.

İçerik

Yazma stratejileri Okunanı İngilizce sözlü ve yazılı ifade etme stratejilerinin geliştirilmesi Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında, temel kavramları içeren metinlerin okunması Metin geliştirme alıştırmaları

Öğretim Yöntemleri

Derste ilk olarak yazma strateji ve yöntemleri anlatılacaktır. Daha sonra öğrencilerle birlikte temel siyaset bilimi metinleri okunacak, bu metinlerin değerlendirilmesi için yazma stratejilerinin uygulanmasına çalışılacaktır.

Kaynaklar

Alana ilişkin çeşitli gazete ve dergi makaleleri Alana ilişkin metin oluşturma egzersizleri ve testleri Andrew Heywood. Politics David Robertson, The Routledge Dictionary of Politics.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024