LİNEER CEBİR

İzlence Formu

Ders Adı LİNEER CEBİR Kod EKOB2009
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SEDA KARAKAŞ GEYİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders öğrencilere lineer cebirin temel kavramlarını tanıtmayı amaçlamaktadır. Ders aynı zamanda, yöneylem araştırmaları, ekonometri ve istatistik gibi birçok derste kullanılmak amacıyla lineer cebirin temel fikir ve tekniklerini tanıtacaktır.

İçerik

Lineer Denklem Sistemleri, Satır İndirgeme ve Eşolon Formlar, Matris İşlemleri ve Tersler, Blok Matrisler, Lineer Bağımsızlık, Vektör Uzayları ve Altuzaylar, Baz ve Boyut, Ortogonal Projeksiyonlar, Gram-Schmidt süreci, Lineer Modeller ve En Küçük Kareler, Determinantlar ve Özellikleri, Özdeğer ve Özvektörler, Köşegenleştirme, Benzerlik, Lineer Dönüşümler, Tekil Değer Ayrışımı

Öğretim Yöntemleri

Bilgisayar Laboratuvarında Uygulamalı Yüz-Yüze öğretim

Kaynaklar

Bernard Kolman, David, R, Hill, “Uygulamalı lineer Cebir” Prof.Dr.Ömer akın, Palme Yay., 2002. Temel Lineer Cebir, Gürsel Yeşilot, Deniz Sönmez, Seçkin Yayınları Schaum Serisi Lineer Cebir, Mc Graw Hill Yayıncılık Gilbert Strang, Linear Algebra and Its Applications, 4th Edition, Thomson, Brooks/Cole, 2006 Steven, J. Leon, “Linear Algebra with Applications”, Prentice Hall,1998.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024