Ders Adı | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Kod | GITE2054 |
Kredi | 3 | AKTS | 4 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 1 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. DENİZ AKTARAN BALA |
Dersin Veriliş Türü | |||
Türk Gıda Kodeksi ve TSE Standartlarına uygun olarak, bitkisel ve yemeklik yağların üretim aşamaları, kullanımları, tüketilmeleri ile detaylı bilgiler vermek.
Bitkisel ve yemeklik yağ elde edilişleri, içerik, bileşim, sağlığa olan etkileri ve sektörde kullanımı
Power Point sunum, interaktif eğitim, öğrenci uygulama gezileri
Yemeklik Yağ Teknolojisi, Prof. Dr. Fikri Başoğlu