BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Kod GITE2054
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. DENİZ AKTARAN BALA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türk Gıda Kodeksi ve TSE Standartlarına uygun olarak, bitkisel ve yemeklik yağların üretim aşamaları, kullanımları, tüketilmeleri ile detaylı bilgiler vermek.

İçerik

Bitkisel ve yemeklik yağ elde edilişleri, içerik, bileşim, sağlığa olan etkileri ve sektörde kullanımı

Öğretim Yöntemleri

Power Point sunum, interaktif eğitim, öğrenci uygulama gezileri

Kaynaklar

Yemeklik Yağ Teknolojisi, Prof. Dr. Fikri Başoğlu

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024