İNSAN KAYNAKLARI VE YÖNETİCİLİK

İzlence Formu

Ders Adı İNSAN KAYNAKLARI VE YÖNETİCİLİK Kod ATKA2024
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ÇAĞLA PARKAN YARAMIŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Mezun olacak öğrencilerin örgütlerde başarıya ulaşabilmeleri için insan kaynakları yönetiminin amacını önemini ve örgütlerdeki işleyişini kavratma.

İçerik

İnsan Kaynakları Yönetiminin Gelişimi, Amaçları ve İlkeleri; İnsan Kaynakları Yönetiminin Kapsamı: İnsan kaynaklarının planlanması, İnsan kaynaklarının bulunması ve seçilmesi, İşe alınması ve alıştırılması, Performansının değerlendirilmesi, Eğitilmesi, Geliştirilmesi, Disiplin sisteminin kurulması ve uygulanması, İnsan kaynaklarının ücretlendirilmesi; Kariyer Yönetimi; Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi; İnsan Kaynakları Yönetiminde Teknoloji Kullanımı.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, , Soru-cevap metodu, Tartışma

Kaynaklar

1.İnsan Kaynakları Yönetimi; Yrd. Doç. Dr. Erdal ÜNSALAN, Öğr. Gör. Bülent ŞİMŞEKER, Detay Yayıncılık 2. İnsan Kaynakları Yönetimi;Prof.Dr. Öznur YÜKSEL, Gazi Kitabevi 3. İnsan Kaynakları Yönetimi-İ.Ü. Prof.Dr.Cavide Uyargil, Prof. Dr. Zeki Adal, Prof. Dr. İsmail Durak Ataay ,Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ,Prof. Dr. A.Oya Özçelik ,Doç. Dr. Ömer Sadullah ,Doç. Dr. Gönen Dündar ,Doç. Dr. Lale Tüzüner

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024