MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ I

İzlence Formu

Ders Adı MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ I Kod GITE2043
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. DENİZ AKTARAN BALA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TSE Standartlarına Uygun Olarak Meyve ve Sebzelerin yapısı ve bileşimi, Üretim İçin Hazırlık Aşamaları, muhafazası, Konserve, Salça, Reçel, Dondurulmuş ve Kurutulmuş Meyve-Sebze Ürünlerinin Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır

İçerik

Meyve ve sebzeler ve muhafaza tekniklerini öğretmek amacındadır.

Öğretim Yöntemleri

Bilgisayar power point sunum, uygulama, işletme gezileri.

Kaynaklar

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1-2. Cilt (Prof. Dr. Bekir Cemeroğlu, Prof. Dr. Feryal Karadeniz, Doç. Dr. Ahmet Yemenicioğlu, Doç. Dr. Mehmet Özkan)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024