Ders Adı | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Kod | GITE2042 |
Kredi | 2 | AKTS | 5 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 1 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. FİLİZ AKSU |
Dersin Veriliş Türü | |||
Taze etlerin özellikleri, elde edilmesi, işlenmesi, muhafazası, ürüne dönüştürme teknolojileri ve tüketime sunulması hakkında öğrencileri bilgilendirmektir.
Ders ana hatlarıyla insan tüketimine uygun etlerin tanım ve özellikleri; elde edilişi, etlerin muhafaza yöntemleri, taze et ürünleri ve et karışmalarının hazırlanması, donmuş et teknolojilerine ait bilgileri içerir
Ders, klasik temel bilgilerin yanı sıra güncel konuların ve yeni araştırma sonuçlarının da irdelendiği, günün koşullarına göre sürekli yenilenen bir eğitim anlayışı ile sürdürülmektedir. Öğrencilerin interaktif olarak derse katılımı sağlanmaktadır. Dersin verilmesinde görsel olanaklardan maksimum yararlanılmaktadır. Gıda değeri olan hayvanlara ait taze et ve dondurulmuş et ile ilgili uygulamalar ve tatbikat gezileri ile öğrencinin becerisinin geliştirilmesi sağlanır
Yıldırım,Y. Et Endüstrisi.Kozan Yayınevi, Ankara (1996) Arslan Y., Et muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi. Medipres, Malatya (2013)