Ders Adı | GIDA KİMYASI | Kod | GITE1034 |
Kredi | 2 | AKTS | 3 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 1 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. SEMA SANDIKÇI ALTUNATMAZ |
Dersin Veriliş Türü | |||
Bu ders, besin elementleri, temel gıdaların bileşenleri hakkında bilgi verilmesi, gıdaların üretimi sırasında meydana gelen biyokimyasal değişimler ve gıda bozulmaları hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak gıdaların temel bileşenlerini incelemek ve diğer bileşenlerini incelemek yeterliklerinin kazandırılmaktadır
Ders interaktif katılım olacak şekilde teorik olarak verilir. Kimya Laboratuvarında uygulama yapılır..
Demirci, M. 1999. Gıda Kimyası. Trakya Üniversitesi Yayını, Tekirdağ. Prof. Dr. M.Tayar-Prof.Dr.R.Çıbık- Gıda Kimyası Fennema, O.R. 1996. Food Chemistry. Marcel Dekker Publication, New York. Keskin H. Besin Kimyası, Cilt I