GIDA KİMYASI

İzlence Formu

Ders Adı GIDA KİMYASI Kod GITE1034
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEMA SANDIKÇI ALTUNATMAZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, besin elementleri, temel gıdaların bileşenleri hakkında bilgi verilmesi, gıdaların üretimi sırasında meydana gelen biyokimyasal değişimler ve gıda bozulmaları hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

İçerik

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak gıdaların temel bileşenlerini incelemek ve diğer bileşenlerini incelemek yeterliklerinin kazandırılmaktadır

Öğretim Yöntemleri

Ders interaktif katılım olacak şekilde teorik olarak verilir. Kimya Laboratuvarında uygulama yapılır..

Kaynaklar

Demirci, M. 1999. Gıda Kimyası. Trakya Üniversitesi Yayını, Tekirdağ. Prof. Dr. M.Tayar-Prof.Dr.R.Çıbık- Gıda Kimyası Fennema, O.R. 1996. Food Chemistry. Marcel Dekker Publication, New York. Keskin H. Besin Kimyası, Cilt I

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024