ÇOKLU ORTAM TASARIMI VE ÜRETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı ÇOKLU ORTAM TASARIMI VE ÜRETİMİ Kod BOTE3032
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Arş. Gör. Dr. SİNAN HOPCAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı PC ortamında kullanılan yazarlık dillerinden birisini kullanarak çoklu ortam tasarım ilke ve prensiplerini kullanarak bir çoklu medya ortamı oluşturmaktır.

İçerik

PC ortamında kullanılan yazarlık sistemlerinin tanıtılması, ders yazılımı hazırlama aşamaları ve yazılımlara göre planlanması, ekran tasarımı ilkeleri, kullanılacak resim, ses, film vb. malzemelerin düzenlenmesi için kullanılan yazılımlar, yazılımda canlandırma ve hareketlerin kullanılması, yazılımlara resim, film, animasyon vb. bileşenlerin eklenmesi, ses ve gerçek zamanlı filmlerin eklenmesi, kullanıcı etkileşimi, geri bildirim teknikleri, çoklu ortam yazılımlarında kullanıcı dolaşımı (navigasyon), ekran tasarımı ve düzenlemesi, çoklu ortam yazılımlarının paketlenmesi, yayınlanması, çoklu ortam uygulamaları hazırlanması, çoklu ortam uygulamalarının değerlendirilmesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yoluyla, Buluş Yoluyla, Araştırma, Tartışma, Soru Cevap, Gösteri

Kaynaklar

Trollip, S.R. ve Alessi, S.M. Multimedia for Learning: Methods and Development, 3rd Edition, Allyn & Bacon, Massachusetts 2001. Perkmen ve Öztürk, 2009. Multimedya ve Görsel Tasarım, Profil Kitap, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024