ÖĞRETİM TASARIMI

İzlence Formu

Ders Adı ÖĞRETİM TASARIMI Kod BOTE2020
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi AHMET AĞIR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğretim tasarımının anlam ve önemi, sistem anlayışı ve generik modelleme, öğretim tasarım modellerinin tanıtılması, ihtiyaç ve problem analizi, öğretim ortamı (öğrenci, içerik ve örgüt -organizasyon) analizi, konu-içerik ve görev analizi, öncelik ve koşulların belirlenmesi, eğitim amaçlarının belirlenmesi, öğretimsel hedeflerin yazımı, ölçme ve değerlendirme kriterlerinin belirlenmesi, öğretim teorileri ve stratejileri, hedeflere-içeriğe ve ortama uygun öğretim materyali seçimi ve geliştirilmesi, öğretimin sistem tasarımı, öğretim tasarımı teorileri ve modelleri kullanarak öğretimin tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi, proje yönetimi, bilgi yayılım ve dağılımının incelenmesi.

İçerik

Öğretim tasarımı, belirli bir hedef kitlenin eğitim gereksinimlerinin saptanması ve bu gereksinimleri giderebilmek amacıyla işlevsel öğrenme sistemlerinin geliştirilmesidir. Başka deyişle, öğretim tasarımının amacı, öğrenmeyi destekleyecek koşulları içeren etkili bir sistem ortaya koymaktır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile, buluş yolu ile, gösterip yaptırma, olay tabanlı, web tabanlı öğretim yöntemleri

Kaynaklar

1. Öğretim Tasarımı, Buket Akkoyunlu, Arif Altun, Meryem Yılmaz Soylu, Maya Yayınevi 2. Öğretim Tasarımı, Seval Fer, Anı Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024