DENİZCİLİK KİMYASI

İzlence Formu

Ders Adı DENİZCİLİK KİMYASI Kod DUIM2086
Kredi 1 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 1
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MEHMET KORAY GÖK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Su kaynakları ve su kimyası hakkında bilgi verilmesi, suların fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgi verilmesi, sulara uygulanan fiziksel ve kimyasal arıtma yöntemleri ve suların dezenfeksiyonu hakkında bilgi verilmesi, deniz suyu, fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgi verilmesi, dezenfeksiyon kavramı ve prosesi hakkında bilgi verilmesi, korozyon kavramı, korozyonun önlenmesi ve yakıtlar hakkında bilgi verilmesi, laboratuar becerisinin kazandırılması, ödev hazırlama ve kaynak tarama becerisinin kazandırılması.

İçerik

Su kaynakları ve su kimyası, su kimyası ile ilgili temel kavramlar, suların sertliği, suların alkaliliği, sulara uygulanan fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma yöntemleri, suların dezenfeksiyonu, deniz suyu, korozyon ve korozyonun önlenmesi, yakıtlar.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yöntemi ile düz anlatım, tartışma, soru-cevap, ödev, laboratuar.

Kaynaklar

- Prof.Dr. İlker Kayadeniz, Denizcilik Kimyası, Teknik Yayınları, 2000, İstanbul. - C.N. Sawyer, P.L. McCarty, Chemistry for Enviromental Engineering, McGraw-Hill, International.Editions, Chemical Engineering Series, 1978, Singapore. - Ahmet Samsunlu, Deniz Kirliliği ve Kontrolü, İTÜ Yayınları, 1995, İstanbul. - Yalçın, H., Gürü, M. Su Teknolojisi, Palme Yayıncılık, (2002), Ankara. - Kemmer, Frank N., The Nalco Water Handbook, Second edition, McGraw-Hill Book, (1988), Singapore.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024