HİDROJEOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı HİDROJEOLOJİ Kod JEMU3029-T
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HAKAN HOŞGÖRMEZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Hidrosferdeki su döngüsünden başlayarak, yüzey ve yeraltında suyun beslenme, depolanma, boşalım ve akış ortamları arasındaki suyun hareketine etki eden unsurların, ortamların ve meydana gelen değişimlerin tanıtılmasıdır.

İçerik

1. Giris-Su, 2. Hidroloji; a. Yeraltısuyu ve hidrolojik döngü. b. Buharlaşma-terleme ve yağış. c. Sellenme ve akarsu akışı d. Infiltrasyon. 3. Akiferlerin özellikleri.4. Yeraltısuyu akışı ilkeleri 5. Zemin nemi ve yeraltısuyu beslenmesi. 6. Kuyularda yeraltısuyu akısı ve pompalama testleri 7. Bölgesel yeraltısuyu akısı, 8. Yeraltısuyu kaynaklarının değerlendirilmesi, 9. Su kimyası, 10. Su kalitesi ve yeraltısuyu kirlenmesi, 11. Yeraltusuyunun geliştirilmesi ve yönetimi, 12. Arazi yöntemleri, 13. Yeraltısuyu modellemesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Uygulama Yoluyla Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, grup çalışması

Kaynaklar

1-Özler HM (2004). ?Hidrojeoloji Ders Notları Durak Copy Avcılar 2-Freeze RA ve Cherry JA (2003) Yeraltısuyu(Çeviren; Kamil Kayabalı) Gazi kitabevi Dörtyol Cad. 39/C Beşevler, Ankara 3- Fetter CW (2001) ?Applied Hydrogeology? PRENTICE HALL, 598 sayfa, 2001, http://www.appliedhydrogeology.com/

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024