GENERAL CHEMISTRY

İzlence Formu

Ders Adı GENERAL CHEMISTRY Kod JEMU1117
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. AYBEN KİLİSLİOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler: – Kimyanın temel prensipleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır, – Mühendislikte ve günlük hayatta karşılaşılan problemlere kimyanın temel prensiplerini uygulayabilecekler ve fiziksel önemini kavrayabileceklerdir, – Matematik ve temel bilim bilgilerini uygulayabileceklerdir, – Problem çözme ve kritik düşünme becerilerini geliştireceklerdir.

İçerik

Mühendislere Neden Kimya Öğretilir? Maddenin Özellikleri ve Ölçümü, Bilimsel Ölçümlerde Belirsizlik ve Anlamlı Rakamlar, Boyut Analizi. Atomlar ve Atom Kuramı, Atom Kütlesi ve Mol Kavramı. Kimyasal Bileşikler, Stokiyometri, Çözeltide Kimyasal Tepkimeler, Sınırlayıcı Bileşen. Sulu Çözelti Tepkimelerine Giriş, Çökelme, Asit-Baz ve İndirgenme-Yükseltgenme Tepkimeleri, Titrasyonlar. Gazlar, Gaz Kanunları, İdeal Gaz Denklemi, Kimyasal Tepkimelerde Gazlar, Gaz Karışımları, Kinetik-Molekül Kuramı. Atomun Elektron Yapısı, Elektromanyetik Işıma, Atom Spektrumları, Kuantum Kuramı, Elektron Dağılımları. Periyodik Çizelge ve Atom Özellikleri.

Öğretim Yöntemleri

Kaynaklar

R. H. Petrucci, F. G. Herring, J. D. Madura, C. Bissonnette, General Chemistry, Principles and Modern Applications with Mastering Chemistry, 10th Edition, Prentice Hall, 2010.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024